Wild op je bord

Wild op je bord

Zelf ben ik steeds verwonderd van wat er allemaal in onze natuur spontaan groeit en vooral wat we hier dan allemaal mee kunnen klaarmaken.

Als je gaat oogsten en je hebt een mandje vol met lekkers, daar kan ik heel blij van worden. Gewoon recht uit de natuur op je bord.

Veel ‘on’kruid zitten bovendien proppesvol vitamines en mineralen en zijn dus een welkome aanvulling op de meer gekende groenten die we elke dag eten.

Wilde planten zijn onze lokale superfoods die er voor zorgen dat ons immuunsysteem beter functioneert.

Wilde planten zijn er in overvloed & bovendien gratis.
Dus, genoeg redenen om eens ‘wild’ te eten.

Workshop

Tijdens de zomer van 2021 is er hierrond een leuke nieuwe activiteit ontstaan.
Het zat al heel lang in ons hoofd om een workshop rond vegetarische maaltijden te organiseren.
Toch vonden we nooit echt het concept waar we zelf tevreden genoeg over waren & kwam het er niet van.

Dankzij Christine is deze workshop tot stand gekomen.

Christine en Riet hebben dezelfde liefde en dat is de liefde voor de natuur.
Niet alleen om ervan te genieten & er op een gezonde manier in te leven.
Maar ook, hoe kunnen we de natuur tot op ons bord brengen?

Zelf hebben we al een aantal cursussen en workshops gevolgd rond het eten van wilde planten.
Deze kennis willen we dan ook graag delen.

Wat gaan we doen?

We gaan samen op zoek naar eetbare wilde planten in en rond de Moutgaard.
Hier maken we dan lekkere drankjes en een vegetarische maaltijd van.

Ieder seizoen organiseren we deze workshop. Op deze manier krijgen we een beeld van wat er een heel jaar rond groeit & geoogst kan worden.

We willen vooral een gezellige workshop aanbieden waar we als mens kunnen samenkomen in de natuur en samen hiervan kunnen genieten via al onze zintuigen.

Ben je nu al enthousiast en wil je deelnemen aan alle 4 de workshops dan betaal je 55 euro.
Wil je eerst eens komen uitproberen dan betaal je 15 euro.

Programma

15u00: verwelkoming met thee en 4-uurtje
15u30: plukken en uitleg planten
17u30:  koken
19u00 : eten

Data

zaterdag 18 september 2021 – 15u-20u
zaterdag 20 november 2021 – 15u-20u
zaterdag 9 april 2022 – 15u-20u
zaterdag 25 juni 2022 – 15u-20u

Inschrijven

via riet@gemout.be
max. 10 deelnemers