top
Algemeen Zingen voor publiek is zoals in je blootje rondlopen op straat.

Zingen voor publiek is zoals in je blootje rondlopen op straat.

Voor publiek zingen is je helemaal bloot geven. Je laat naar jouw innerlijke zelf kijken. Dat vraagt enige moed en kan heel eng zijn. Je kan jezelf niet verstoppen achter een instrument. Jouw hele zijn/lichaam langs binnen en buiten is je instrument. Je maakt jezelf zichtbaar en kenbaar voor de buitenwereld.

Als je dan de moed vindt om jezelf te tonen, dan komen de beoordelingen van anderen onmiddellijk naar je toe. Dat doen wij, elkaar beoordelen. (Lees: we hebben een grote lading oordeel over onszelf)

Dan beginnen we te praten over toonvast zingen. Ik kan niet toonvast zingen, jij kan niet toonvast zingen,.. Je betaalt toch enkel voor een concert enkel als je weet dat die persoon toonvast kan zingen,…

Wat is toonvast zingen eigenlijk?

Rond muziek is een hele hoop theorie ontstaan. Een theorie waar je voor moet studeren om ze te begrijpen en daarna toe te passen. Helemaal prima als we muziek willen nazingen of naspelen. Maar waarom zijn we gestopt met praten over de muziek die gewoon in ons leeft? Wij allemaal hebben muziek in ons. 

Iedereen kan zingen en muziek maken, als je er maar in gelooft. 

Er zit zoveel lading op onze stem dat we deze niet eens durven laten horen. Als we onze stem laten horen zit er ook zoveel schaamte, oordeel, pijn & het niet kunnen houden aan de juiste toonhoogte. Zo gaat het dan ook klinken. We horen de pijn in de stem. We horen de onzekerheid, de schaamte om niet zo mooi te kunnen zingen als jouw favoriete zanger of zangeres.

En dat mag gehoord worden! 

Door dit toe te laten en alle dagen te zingen en meer en meer gaan geloven dat jij ook kan en mag zingen verandert jouw klank in pure emotie, vertrouwen en ik mag er zijn muziek.

Wat denk je dat het zou kunnen betekenen als jij jezelf de toestemming geeft om te zingen?

Je voelt je helemaal vrij en je mag er zijn!

Natuurlijk gaat dit allemaal niet vanzelf. Dat vraagt moed en doorzettingsvermogen. Als je al je hele leven te horen hebt gekregen dat jij het niet kan, ja dan moet je wel een tocht afleggen om deze gedachte te kunnen veranderen.

Deze gedachte kan je alleen maar omkeren door te beginnen met zingen en te leren luisteren naar wat er in je leeft.

Als je wil zingen, dan moet je eerst de weg naar binnen maken.

Zingen kan je leren: alleen of in groep.

Eerst ga je leren luisteren naar wat er in je leeft en dan kan je leren jouw toon naar buiten te brengen.

De juiste toon zit in de stilte tussen de gezangen door.

Stuur een bericht

Where to find us

Chapel

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur elit sed do eiusmod tempor incididunt.
a

Fout: Contact formulier niet gevonden.