Boomvriendelijke verzorging

Bomen, de levende kunstwerken van Moeder Natuur.

Wij verkennen graag de wereld van de bomen vanuit een “ander” perspectief – het perspectief van de boom zelf. We hebben nogal de neiging om onze majestueuze, groene vrienden over het hoofd te zien.

Een fascinerende wereld

In de wereld van bomen zijn het vooral de wortels die het verhaal vertellen. De wortels zijn niet alleen een middel om voedingsstoffen op te nemen, maar ook om te communiceren met de omgeving. Ze wisselen informatie uit en waarschuwen elkaar voor dreigend gevaar. Het is een ondergronds “world wide web”, waarin berichten worden verzonden via een netwerk van mycorrhiza, ofwel schimmeldraden. Een ware internetverbinding waarin boom tot boom spreekt. Fascinerend, nietwaar?

Vrijgevige diensten

Bomen beïnvloeden ook hun omgeving. Ze vangen de wind op met hun bladeren. Ze bieden schaduw tijdens warme dagen en creëren een oase van rust voor mens & dier. Daarbovenop fungeren zij ook nog als de longen van onze planeet. Ze ademen koolstofdioxide in en ademen zuurstof uit, zodat wij kunnen blijven ademen. Een les in vrijgevigheid.

Ze zijn de onzichtbare hoeders van ons ecosysteem, de stille getuigen van de geschiedenis en de rustgevende toevluchtsoorden in onze drukke levens.
Laten we hen dan ook koesteren en vriendelijk verzorgen.

Als boomverzorger (opleiding professioneel boomverzorger bij Inverde vzw) liggen bomen ons nauw aan het hart.

Wij helpen u dan ook graag verder met:

Wij bieden ook de workshop ‘boomvriendelijk snoeien’ aan.


Lees meer: