Blog

Formidabele eetbare wilde planten

Wij geloven heel sterk dat alles begint met voeding: je bent wat je eet.

Een gezonde geest in een gezond lichaam (‘Mens sana in corpore sano’) en omgekeerd. Zij gaan hand in hand. Van de fysiek naar het gemoed.

Doorheen de geschiedenis zijn we te weten gekomen dat heel wat planten onze gezondheid, conditie & vitaliteit kunnen ondersteunen.

Op verschillende manieren maken we gebruik van planten:

  • Als voeding
  • Als voedingssupplement
  • Als geneesmiddel

 

Eetbare wilde planten hebben schitterende gezond makende inhoudsstoffen & kan je eenvoudig zelf oogsten (met wat kennis van zaken). Een bron van energie, kracht, antioxidantia en immunostimulantia.

Het is preventie van ziekte (gezond worden of zijn en blijven) en tegelijk ook verruimen van je bewustzijn (positiviteit en optimisme).

Levensfilosofie

De drukte van het leven, de haast, de zorgen, de overlast. Weinig tijd om goed te eten, gezond te leven, te bewegen op een aangename en speelse manier.

Energie verzamelen uit het wild, met je zintuigen op scherp en met overtuiging (met stevige argumenten). Aldus hebben we een levensfilosofie als theorie en een levenswijze als praktijk.

Het bos en veld in trekken en oogsten, klaar maken, opeten en genieten van wat de natuur ons geeft: formidabele eetbare wilde planten.

 

Bron: Cursus eetbare wilde planten – apotheker Philippe Gérard

Share

No Comments Yet


Leave a Comment