Skandira

3/62

Skandira

Op weg naar jouw unieke stem

Er zijn zo veel mensen die graag willen zingen, maar denken dat ze het niet kunnen. Zingen is nochtans geen vaardigheid die sommigen wel en anderen niet beheersen, maar een natuurlijk fenomeen! Het is even natuurlijk als ademhalen en nog natuurlijker dan spreken. Onze spirit, onze ziel is muziek.

Met Skandira wil ik mensen laten zingen en jou begeleiden om je stem te laten horen. Het is mijn missie om je te helpen het vertrouwen te krijgen dat je stem er mag zijn. Jij mag jouw persoonlijk lied zingen!

Zingen is geweldig bevrijdend en je laadt er helemaal van op. Wat geeft het toch kracht en energie om helemaal jezelf te kunnen zijn! Zingen is je helemaal blootgeven en het vraagt moed om hier te gaan instaan. Laat ons samen op weg gaan.

Mijn verhaal

Door in 2020 te starten met een koor in jeugdhuis ‘t Paenhuys heb ik ontdekt hoe belangrijk zingen eigenlijk voor me is. Zelf heb ik vanaf mijn kindertijd ervaring met zingen in een koor. Ik volgde ook verschillende jaren individuele zanglessen. Hier ontbrak er voor mij altijd iets… Ik had weinig zelfvertrouwen over mijn zangstem en in de zangles leerde ik niet wat ik hieraan kon doen. De lessen waren voor mij te technisch, waardoor ik in mijn hoofd ging zitten en alles begon te overdenken. Ik voelde me niet vrij om te zingen! 

Vanaf het moment dat ik besliste om voor een koor te gaan staan, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik hierin kon groeien: waar kan ik leren om voor een groep te staan, zelf mijn zangstem te verbeteren én erin te vertrouwen? 

Sindsdien ben ik in contact gekomen met stembevrijding, natuurstem, indische toonladders (sargam), klankgeoriënteerd zingen, sjamanisme, soundhealing,…  Dit is wat ik zocht!

Zing je eigen lied, vertrouw op jezelf, zing wat er in jou leeft. 

 

Zingen van binnenuit

Er zit zoveel oordeel op onze zangstem waardoor we niet vrijuit durven zingen.
Als kind heb je misschien te horen gekregen dat je niet te luid mag zingen, of erger nog, dat je niet meer mag meezingen omdat je bromt of niet juist zingt. Misschien heb je nooit gezongen en heb je geen idee hoe eraan te beginnen… 

Er bestaan twee soorten van zingen. Je kunt je best doen om zo goed mogelijk te zingen. Of je kunt zingen wat er in jou leeft, moeiteloos. Je gaat zingen van binnen naar buiten. 

Ik geloof dat iedereen kan zingen. Iedereen heeft een stem die graag naar buiten wil komen. Zingen is de stem van jouw ziel en jouw ziel wil zingen!

Vanuit eigen ervaring ondervind ik dat zingen ook blokkades weghaalt. Door vrijuit te zingen en te gaan improviseren kan je emoties echt een stem gaan geven en deze losmaken. 

 

Aanbod

Individuele sessies

Dit is voor iedereen anders. Ieder heeft zijn verhaal en zijn noden. We gaan samen opzoek naar jouw unieke stem. De aanpak zal dan ook bij iedereen anders zijn. Jijzelf bezit jouw unieke stem, ik begeleid je hierin om deze te laten horen. 

Na een eerste sessie kan je kiezen in een reeks van 5 of 10 lessen.

Een sessie duurt 1u en kost 50 euro
Reeks van 5 sessies: 225 euro
Reeks van 10 sessies: 400 euro

Inschrijving:
riet@gemout.be

 

Intieme zangsessies 4 tot 6 zangers (2u)

Tijdens corona werden we verplicht om met het koor in kleine groepjes te gaan zingen.
Dit was een heel fijne ervaring. Zowel voor mij als voor de zangers. Daarom wil ik dit ook aanbieden. Je hoeft hiervoor geen zangervaring te hebben. Gewoon zin om te zingen.

Door verschillende ademhalingsoefeningen, via zuchten helemaal naar binnen keren en van daaruit klanken gaan maken. Leren vertrouwen op je lichaam. Eenvoudige liedjes mantra’s en meerstemmige liedjes zingen.  Ik maak ook geen gebruik van partituren. Dit belemmerd het vrijuit zingen.

Woensdagavond (19u30-21u30)
20-27 april, 4-11-18-25 mei, 1-8-15-22 juni

Vrijdagnamiddag (13u-15u)
22-29 april, 6-13-20-27 mei, 3-10-17-24 juni

Reeks van 10 sessies 250 euro

Inschrijving:
riet@gemout.be

 

koor:  ögere Sfere

Is een nieuw samengesteld koor onder leiding van Riet Nackaerts. Het koor bestaat uit alle soorten mensen, van jong tot oud, met en zonder ervaring. Het repertoire is erg uiteenlopend; het meandert tussen geflipte Afrikaanse hoempapa tot klassieker kerkliederen. We zuchten en schudden de drukke werkweek van ons af en vibreren een stuk lichter en met nieuwe energie het weekend in. Ontdek de kracht van samen zingen en kom proberen. Zingen kan je leren. 

Elke vrijdag 20 u tot 21u30
kapel van Notre-Dame de Bon Secours

Vooraleer in te schrijven mag je altijd een paar keer komen proberen.

Inschrijvingen:
info@paenhuys.be

Meer info:
riet@gemout.be

 

Zangcirkels

(Later meer info)